Wyroby drożdżowe i francuskie

Wszystkie nasze drożdżówki, pączki i ciastka francuskie są wyrabiane ręcznie. Pączki to jedna z naszych specjalności. Do ich produkcji używamy świeżych jajek, mąki, drożdży.

Codziennie nasi cukiernicy przygotowują świeże ciasto drożdżowe, z którego powstaje ponad 25 różnych wyrobów drożdżowych.

Czy wiesz, że…

Drożdżówka nazywana jest regionalnie na Pomorzu oraz w Wielkopolsce „szneką” (z niem. Schnecke). Na Podlasiu używa się nazwy „bułka słodka”.

Produkty w ofercie

  • Rożki drożdżowe mini z jagodą
  • Rożki drożdżowe mini z czekoladą
  • Rożek francuski z makiem
  • Kwadrat francuski z owocami
  • Koperta francuska z serem
  • Rogal maślany
  • Bułeczka maślana
  • Chałeczka maślana
  • Chałka duża
  • Bułka szefa
  • Drożdżówki
    • z serem
    • świderek
    • z serem i makiem
    • z budyniem
    • z jabłkiem
    • z wiśnią
    • z makiem
    • z kakao
    • z owocami
    • z nutellą
    • półfrancuska
    • rogal z czekoladą
    • na wagę mini (jagoda, jabłko, wiśnia, budyń, ser)
  • Pączki
    • z cukrem pudrem
    • z lukrem
    • z wiśnią
    • z powidłem śliwkowym
    • z bitą śmietaną
    • ze śmietaną i adwokatem
  • Paszteciki kruche z mięsem
  • Kapuśniaczki mini
  • Diablotka francuska
  • Paluch kibica
  • Kapuśniaczek
  • Pizzerka